Indisk biffcurry

Ordet "curry" står här för att det rör sig om en gryta från Indien och har ingenting med vår krydda att göra. Detta är en festlig rätt som dukas fram med olika tillbehör att plocka av. Grytan kan också lagas av lammkött. Till denna kryddstarka rätt passar det bäst att dricka ett gott öl.

Du behöver

  • 600 st nötkött eller fransyska
  • 2 msk smör
  • 2 st gul lök skivad
  • 2 st grön paprika strimlad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin koriander och paprikapulver
  • 0.5 tsk ingefära av vardera och nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 st burk krossade tomater ca 400 g
  • 2.5 dl vatten

Det här behövs för 5-­6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över dem i en gryta. Fräs sedan löken och lägg den i grytan.

2
Blanda ner vitlök, paprika, kryddor, salt och tomater. Rör om och späd med lite vatten.

3
Sjud på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av med mera kryddor om så önskas. Ris serveras till.

4
Lägg upp följande tillbehör i små skålar och bjud till grytan: kokosflingor, russin, skivade bananer, grön strimlad paprika och mango chutney.

Scroll to Top