RECEPT FRÅN HJ

Höstens bästa kycklinggryta

Katrinplommon ger god smak tillsammans med vin och grädde åt vår kycklinggryta. Kantareller ger det lilla extra.

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 250 g steklökar gula
  • morötter
  • palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl rödvin
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk hackad timjan
  • halverade katrinplommon
  • 0.5 dl valnötter
  • Topping

  • 150 g kantareller
  • Garnera med:

  • färsk timjan

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela i stora bitar. Skala lök, morötter och palsternackor. Dela morötter och palsternackor i tunna skivor.

2

Salta och peppra på kycklingen. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Flytta över i en stekgryta. Bryn löken och placera i stekgrytan. Tillsätt mjöl, vin, grädde samt fond och hackad timjan. Blanda om.

3

Låt grytan koka upp och koka i 5 minuter under lock. Grovhacka nötterna och vänd ner nötter och halverade katrinplommon tillsammans med morots- och palsternacksskivor. Låt allt koka i 10 minuter till.

4

Ansa svampen och smörstek svampen i ett annat stekjärn under tiden. Toppa grytan med kantareller och garnera med timjankvistar. Servera med kokt potatis och bönor.


Recept