Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 250 g steklökar gula
- morötter
- palsternacka
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl rödvin
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 msk kycklingfond
- 2 tsk hackad timjan
- halverade katrinplommon
- 0.5 dl valnötter
Topping
150 g kantareller
Garnera med:
färsk timjan
Gör så här
Putsa kycklingen och dela i stora bitar. Skala lök, morötter och palsternackor. Dela morötter och palsternackor i tunna skivor.
Salta och peppra på kycklingen. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Flytta över i en stekgryta. Bryn löken och placera i stekgrytan. Tillsätt mjöl, vin, grädde samt fond och hackad timjan. Blanda om.
Låt grytan koka upp och koka i 5 minuter under lock. Grovhacka nötterna och vänd ner nötter och halverade katrinplommon tillsammans med morots- och palsternacksskivor. Låt allt koka i 10 minuter till.
Ansa svampen och smörstek svampen i ett annat stekjärn under tiden. Toppa grytan med kantareller och garnera med timjankvistar. Servera med kokt potatis och bönor.