Helstekt kotlettrad med baconpotatis

Du behöver 900 g amandinepotatis eller annan fast potatis 140 g bacon salt och peppar 1 msk olivolja 800 g fläskytterfilé 1 tsk Chili explosion...

Du behöver

  • 900 g amandinepotatis eller annan fast potatis
  • 140 g bacon
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 800 g fläskytterfilé
  • 1 tsk Chili explosion Santa Maria
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 st gula lökar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skölj och dela potatisen på mitten. Lägg på en plåt med bak-plåtspapper med snittytan upp. Strimla bacon och strö över.

2
Krydda med salt och peppar, och ringla över oljan. Baka i ugnen i 15 minuter.

3
Skär snitt i köttet och krydda väl i skårorna med chili och salt. Bryn köttet i en panna med smör. Ta ut potatisen och lägg köttet på plåten.

4
Skala, dela och skiva löken, och strö över potatisen. Baka i ugnen i ytterligare 20 minuter till tills köttet är klart.

Scroll to Top