Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk 37°
- 0.5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g smör rumsvarmt
- 13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
100 g vit choklad
150 g hallon färska
Pensling:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en skål och häll på ljummen mjölk, 37°. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smöret i bitar och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Rör ihop smör och socker till fyllningen, riv chokladen och mosa hallonen lätt.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta 40×60 cm. Bred på smörfyllning och strö över choklad och hallon.
Vik degen dubbel på längden och skär ut 20 remsor. Snurra dem till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter. Sikta florsocker över vid servering.