RECEPT FRÅN HJ

Hallonrutor med vit choklad

Mumsiga kakor som räcker till många! Vi blandade ner mandelmassa i degen och toppade med en läcker glasyr av vit choklad och citron.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa
  • 400 g hallon
  • Glasyr

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 7.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelspån
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör i tillsammans med grädde och riven mandelmassa.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper och strö över hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

3

Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Blanda i citronsaft, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö på mandelspån. Låt glasyren stelna och skär kakan i rutor.


Recept