Du behöver
- 250 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 4 st ägg
- 5.5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mandelmassa
- 400 g hallon
Glasyr
150 g smör
100 g vit choklad
3 msk pressad citronsaft
7.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån
Ugn: 175°
Gör så här
Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör i tillsammans med grädde och riven mandelmassa.
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper och strö över hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Blanda i citronsaft, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö på mandelspån. Låt glasyren stelna och skär kakan i rutor.