Hallongelé med gröt och marängtopp

Du behöver 1 st gelatinblad 0.75 dl vatten 0.5 dl sirap vit 250 g hallon Grötmaräng: 2 dl risgrynsgröt 1 dl grädde 1 tsk vaniljsocker...

Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl sirap vit
  • 250 g hallon

Grötmaräng:

2 dl risgrynsgröt
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 st äggvitor
1 dl florsocker

Garnering:

1 st lime

Gör så här

1
Låt gelatinbladet ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp vatten och sirap i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och smält det i den heta vätskan. Rör ner de tinade hallonen och mosa dem lätt mot kastrullkanten.

2
Fördela hallongelén i höga cocktailglas och låt stå kallt tills den stelnar. Blanda gröt, vispad grädde och vaniljsocker, och klicka över hallongelén.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt florsockret under tiden. Spritsa skummet över gröten. Färgsätt marängen med en gasolbrännare. Riv skalet av limen över desserten. Servera direkt.

Scroll to Top