RECEPT FRÅN HJ

Hallongelé med gröt och marängtopp

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl sirap vit
  • 250 g hallon
  • Grötmaräng:

  • 2 dl risgrynsgröt
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • Garnering:

  • 1 st lime

Gör så här

1
Låt gelatinbladet ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp vatten och sirap i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och smält det i den heta vätskan. Rör ner de tinade hallonen och mosa dem lätt mot kastrullkanten.
2
Fördela hallongelén i höga cocktailglas och låt stå kallt tills den stelnar. Blanda gröt, vispad grädde och vaniljsocker, och klicka över hallongelén.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt florsockret under tiden. Spritsa skummet över gröten. Färgsätt marängen med en gasolbrännare. Riv skalet av limen över desserten. Servera direkt.

Recept