Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- smör
- flingsalt nymald peppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano torkad
- 1 tsk kumminfrö nystötta
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 4 st potatis ca 400 g
- hackad persilja
Servera med:
gräddfil
blandad sallad
bröd
Gör så här
1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
2
Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i en stor gryta med smör. Tillsätt paprikapulver, oregano, kummin-frön och låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond, och koka sakta under lock, ca 10 minuter.
3
Skala och tärna potatisen och tillsätt till i grytan och koka i ca 10 minuter. Lägg i kotletterna och koka ytterligare 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med gräddfil, grönsallad och bröd.