Grönsallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Du behöver 1 dl pumpakärnor 200 g grön sparris gurka 100 g sugar snaps 150 g fetaost påse salladsmix dressing 0.5 dl olivolja 2 msk...

Du behöver

  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • påse salladsmix
  • dressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 1.5 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 minuter. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.

2

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.

3

Vänd ner färska örter i salladen! Mynta och oregano ger en känsla av Grekland!

Scroll to Top