Du behöver
- 1 dl pumpakärnor
- 200 g grön sparris
- gurka
- 100 g sugar snaps
- 150 g fetaost
- påse salladsmix
- dressing
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk vinäger
- 1.5 tsk dijonsenap
- 1.5 tsk honung
- 0.5 tsk salt
- 1.5 tsk svartpeppar
Gör så här
1
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 minuter. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
2
Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
3
Vänd ner färska örter i salladen! Mynta och oregano ger en känsla av Grekland!