RECEPT FRÅN HJ

Grönsaksspett med saganaki och cashewnötsdipp

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • portabellosvampar
  • liten zucchini
  • liten aubergine
  • röda steklökar
  • röd snackpaprika
  • 200 g saganaki
  • 1 msk olivolja
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp

  • 200 g naturella cashewnötter
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1

Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja blandad med vitlök. Salta.

2

Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.

3

Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen. Servera gärna.


Recept