Grönkålssoppa med örter

Du behöver 200 g färsk grönkål vatten och salt 2 msk smör finhackad gul lök 2 msk vetemjöl 8 dl vatten 2 dl grädde buljongtärningar...

Du behöver

  • 200 g färsk grönkål
  • vatten och salt
  • 2 msk smör
  • finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • buljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 minuter. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.

2

Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 minuter utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 minut till. Späd med vatten lite i taget och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top