RECEPT FRÅN HJ

Gravad laxtartar

Går bra att förbereda i god tid innan de ska ätas.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 200 g gravad lax
  • 0.25 st rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk senap
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 6 skiva rågbröd grovt
  • Garnering:

  • salladsblad
  • 1 dl crème fraîche
  • riven pepparrot
  • dill
  • Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skär laxen i tärningar och hacka löken fint. Blanda med dill, senap, crème fraiche och pepparrot.
2
Ta ut rundlar ur brödskivorna. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva. Forma laxröran till bollar och lägg en på varje brödskiva.
3
Vispa crème fraiche tills den blir fast och lägg en klick på laxen. Garnera med pepparrot och dill.

Recept