RECEPT FRÅN
Fylld laxfilé med dillsås
Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar
- 2 msk majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 170 g kräftstjärtar
- 1 tsk dillfrö
- salt peppar
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk pressad citronsaft
- salt peppar
- 1 msk maizena redning
- 1 dl hackad dill
- potatis kokt, pressad
- sparris kokt
- sallad
Dillsås:
Servera med:
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär en skåra mitt i varje laxfilé och lägg över fisken i en ugnsfast form.
2
Blanda majonnäs, crème fraiche, hackade kräftstjärtar, dillfrön, salt och peppar och fördela blandningen i laxbitarna. Baka laxfiléerna i ugnen i 15 minuter.
3
Dillsås: Koka upp grädde och buljongtärning. Vispa i crème fraiche och tillsätt citronsaften. Red av såsen och låt koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i dill. Servera med kokt, pressad potatis, kokt sparris och sallad.