RECEPT FRÅN HJ

Fylld kycklingfilé med broccolipotatis

Bryn kycklingfilén och stek den sedan klar i ugnen. Då blir den saftig och god.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 4 skiva skinka eller parmaskinka
  • 8 st salviablad färska
  • 4 tsk rivet citronskal
  • Broccolipotatis:

  • 8 st färskpotatisar
  • 2.5 st morötter
  • 300 g broccoli
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

    Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär upp kycklingfiléerna på längden så att det går att vika ut dem. Salta och peppra dem.
2
Lägg 1 skiva skinka, 2 salviablad och 1 tsk rivet citronskal på varje kycklingfilé. Rulla samman till en rulle på längden och fäst med tandpetare eller köttstickor.
3
Bryn kycklingrullarna i lite matfett runtom. Lägg över dem i en eldfast form.
4
Stek färdigt kycklingrullarna mitt i ugnen ca 20 minuter.
5
Skala morötter och potatis. Skär dem i stavar. Skala och finhacka löken. Ansa och dela broccolin i buketter.
6
Koka upp vatten och smulad buljongtärning. Tillsätt lök, potatis, morötter och broccoli. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
7
Tillsätt mjölken och låt allt koka i ytterligare ca 5-6 minuter utan lock tills grönsakerna är mjuka. Smaka av.
8
Skär kycklingfiléerna i sneda skivor och bjud broccolipotatisen till.

Recept