Du behöver
- 8 st digestivekex
- 60 g smör eller margarin
- 0.5 dl sirap vit
Fyllning:
200 g hallon
3 st stora ägg
1.5 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk punsch
Garnering:
hallon
blockchoklad riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Smält matfettet. Smula sönder kexen. Rör samman kexsmulorna med smält matfett och sirap. Bottna en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med degen.
2
Mosa hallonen med en gaffel.
3
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ca hälften av sockret och vispa ytterligare en stund.
4
Vispa äggulor och resterande socker ljust och pösigt.
5
Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till sist ner marängsmeten. Smaka av med punsch.
6
Häll smeten i formen och ställ det i frysen minst 4 timmar. Ta fram den frysta tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas. Strö över riven choklad och garnera med hallon.