Fryst hallontårta I

En dessert som står klar i frysen och bara ska garneras strax innan den ska avnjutas.

Du behöver

  • 8 st digestivekex
  • 60 g smör eller margarin
  • 0.5 dl sirap vit

Fyllning:

200 g hallon
3 st stora ägg
1.5 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk punsch

Garnering:

hallon
blockchoklad riven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smält matfettet. Smula sönder kexen. Rör samman kexsmulorna med smält matfett och sirap. Bottna en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med degen.

2
Mosa hallonen med en gaffel.

3
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt ca hälften av sockret och vispa ytterligare en stund.

4
Vispa äggulor och resterande socker ljust och pösigt.

5
Rör ner de mosade hallonen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till sist ner marängsmeten. Smaka av med punsch.

6
Häll smeten i formen och ställ det i frysen minst 4 timmar. Ta fram den frysta tårtan ca 20 minuter innan den ska ätas. Strö över riven choklad och garnera med hallon.

Scroll to Top