Frutti di mare

Du behöver + 1 hackad schalottenlök + 2 skivade vitlöksklyftor + 2 msk olivolja nät färska blåmusslor 3 dl torrt vitt vin 500 g räkor...

Du behöver

  • + 1 hackad schalottenlök
  • + 2 skivade vitlöksklyftor
  • + 2 msk olivolja
  • nät färska blåmusslor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 500 g räkor med skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • .5 urkärnad och finhackad röd chili
  • salt
  • stora tomater
  • 300 g spagetti
  • 200 g fryst tinad bläckfisk
  • 0.5 kruka hackad persilja

Gör så här

1

Fräs 1 schalottenlök och 3 vitlöksklyftor i 1 msk olja i en stor kastrull. Tillsätt tvättade och rensade musslor. Häll på vinet. Koka upp och låt koka tills alla musslor har öppnat sig, cirka 3 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Lyft upp musslorna och sila spadet ner i en skål.

2

Skala räkorna. Stek räkskalen med resterande lök, vitlök och tomatpurén i 2 msk olja cirka 3 minuter. Tillsätt musselspadet och koka cirka 5 minuter. Sila av spadet ner i en mindre kastrull och tryck ur vätskan ur skalen. Koka ihop såsen till cirka 2 ½ dl med timjan och chili. Smaka eventuellt av med salt.

3

Koka upp saltat pastavatten. Skålla tomaterna i vattnet innan spagettin kokas enligt anvisningen på förpackningen i samma vatten. Skala, kärna ur och tärna tomaterna. Vänd samman sås, skaldjur, tomattärningar, hackad persilja och pasta.

4

Servera med: Fräs den tinade bläckfisken med chili och vitlök innan den går ner i pastan.

Scroll to Top