RECEPT FRÅN HJ

Foliebakad regnbåge

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 4 st regnbågslax i portionsstorlek
  • salt och peppar
  • 0.75 st purjolök
  • 1 st dill knippa
  • 0.5 st citron
  • 50 g smör
  • Servera med:

  • citronskivor
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smöra 4 ark grillfolie i mitten. Klipp bort gälarna på fiskarna. Skölj och torka av dem.
2
Lägg fiskarna på foliearken. Salta och peppra inuti. Fyll bukhålan med skivad purjolök, dillkvistar, rivet citronskal och smörklickar.
3
Förslut foliearken genom att dubbelvika den övre kanten. Vik kortsidorna ett par gånger och forma två handtag.
4
Grilla fiskarna på galler över glödande kol, 15–20 minuter. Öppna paketen och kontrollera att fisken är klar. Om inte – förslut igen och grilla några minuter till.
5
Ta bort skinnet från fisken och lägg på citronskivor. Servera med kokt potatis och sallad.

Recept