Flätat pomeransbröd

Lätta och fina matbröd med en aning pomeranssmak.

Du behöver

Dag 1:

4 dl vetemjöl
3 dl vatten

Dag 2:

25 g jäst
5 dl mjölk
1 msk ljus sirap
1 msk salt
2 msk pomerans mald
14 dl vetemjöl special

Till pensling:

ägg
sesamfrö

Ugn: 225°

2 bröd

Gör så här

1
Dag 1: Vispa ihop mjöl och vatten i en bakskål, till en slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12–24 timmar.

2
Dag 2: Smula ner jästen i skålen med degen från dag 1. Tillsätt mjölk, sirap, salt, pomerans och mjöl. Arbeta till en smidig deg, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt med bakduk i 1 1/2–2 timmar.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Dela varje bit i tre bitar. Rulla ut bitarna till 60 cm långa längder. Fläta samman bitarna tre och tre och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 25 minuter.

Scroll to Top