RECEPT FRÅN HJ

Fläskkarrégryta med mos

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 1 msk olja
  • 4 st vitlökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 4 dl äppelmust
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st äpplen
  • Mos

  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Tips! Lika gott med kycklingfilé.

Gör så här

1

Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra.

2

Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.

3

Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 minuter. Lägg i äpplena efter 20 minuter.

4

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.


Recept