RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilépasta

Av . Foto: Eva Hildén Smith, Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g blandsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • Servera med riven parmesan

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.

2

Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda cirka 10 minuter.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.

4

Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.


Recept