Du behöver
- 900 g fläskfilé
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 msk smör
- 150 g haricots verts
Gratäng
400 g morötter
400 g rotselleri
400 g palsternackor
5 dl grädde
stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar
2 dl riven Västerbottensost
färsk timjan
Gör så här
Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Värm grädden i en kastrull och smaka av med vitlök, salt och cayennepeppar. Fyll en ugnsform med rotfrukterna och häll på grädden. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
Putsa köttet från senor och krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smör. Lägg i en ugnsform och stoppa in en kökstermometer i tjockaste änden. Ställ in i ugnen med gratängen de sista cirka 10 minuter, tills köttet har en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
Fräs haricots verts hastigt i smör precis innan servering. Strö över flingsalt och toppa med färsk timjan.