Flädermarinerad kyckling

Du behöver 600 g kycklingfilé smör flingsalt nymald peppar Marinad: 2 dl flädersaft koncentrerad 3 msk olivolja 2.5 msk äppelcidervinäger 1 dl hackad mynta 1...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar

Marinad:

2 dl flädersaft koncentrerad
3 msk olivolja
2.5 msk äppelcidervinäger
1 dl hackad mynta
1 dl hackad dill
flingsalt
nymald peppar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Bryn kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Stick in en termometer i den tjockaste delen. Efterstek i ugnen tills termometern visar 72°, cirka 15 minuter.

2
Låt kycklingen svalna något och lägg den i en trång bunke.

3
Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över kycklingen. Låt marinera i kylen några timmar eller över natten.

4
Skär kycklingen i tunna skivor. Servera med melonsalladen.

Scroll to Top