Du behöver
- 400 g torskfilé
- 0.5 kg potatis
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 300 g blomkålshuvud
- 0.5 dl sötmandel
- citronsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2.5 dl grädde
- liten citron
Gör så här
Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut.
Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen.
Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.
Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.