RECEPT FRÅN HJ

Fisk med kaviarsås

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé t ex torsk
  • salt och peppar
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kaviar
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • Servera med:

  • potatis haricots verts
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen tills fisken är vit och klar, ca 10 minuter.
2
Strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Rör i grädden och koka ihop i 5 minuter.
3
Blanda i kaviar och smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna med dill och servera till fisken med kaviarsåsen, kokt potatis och haricots verts.

Recept