Fisk i kapprock

En paketlösning som blir en läcker middag. Fisk med potatis och grönsaker sprider en ljuvlig doft när man öppnar paketet.

Du behöver

  • 3 st potatis skrubbade och skivade
  • 3 st bakplåtspapper ark
  • 400 g sejfilé eller abborrfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm limepeppar (Santa Maria kryddkvarn)
  • 6 st salladslökar skivade
  • 2 st plommontomater urkärnade och tärnade
  • 1 msk citron pressad saft
  • 50 g sockerärter delade
  • 0.5 dl dill persilja och gräslök, hackad
  • 25 g smör

Ugn: 200º

Det här behövs till 3 port:

Gör så här

1
Koka potatisen i 2 msk vatten i en djup tallrik i mikron på 750W, 2 minuter.

2
Dela fisken i bitar och lägg på mitten av bakplåtspapperen. Strö på salt, limepeppar, salladslök, tomater och pressad citron. Fördela potatis, sockerärter och kryddgrönt över. Lägg klickar av smör ovnapå.

3
Rulla ihop kanten på papperen med långsidorna mot varandra. Vik ihop papperet i båda ändarna så att det sluter tätt. Lägg över paketeten i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.

4
Klipp upp paketen och servera på tallrik.

Scroll to Top