RECEPT FRÅN HJ

Färskpotatisflarn

Flarn med smak av färskpotatis, pepparrot och matjessill. Fint som förrätt eller läckert tilltugg på buffén.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2.5 dl riven smakrik ost t.ex. västerbottensost
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 st kokta kalla färskpotatisar
  • Topping

  • 200 g matjessillfiléer
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1 msk klippt gräslök
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en långpanna med bakplåtspapper.

2

Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill och kryddor. Bred ut blandningen på flarnet.

3

Skiva potatisen och lägg ovanpå.

4

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter.

5

Topping: Låt sillen rinna av. Skär i ca 1 cm breda, snedställda bitar. Fördela dem på flarnet och klicka på gräddfil. Strö över dill, lök och gräslök. Servera i rutor eller snibbar.


Recept