Färsgryta med linser

Både linser och fullkornsris ingår i grytan.

Du behöver

  • 200 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1.5 dl fullkornsris
  • 0.5 dl linser gröna
  • 5 dl köttbuljong
  • salt och peppar
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 st röd paprika

Sås:

1 dl minifraiche
1 tsk curry
1 krm salt

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs jämnt smuligt i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta.

2
Tillsätt ris och linser. Späd med buljongen och låt allt puttra under lock ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Ansa och grovhacka svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt i lite matfett tills vätskan har kokat in. Rör ner det i linsgrytan.

4
Smaksätt minifraiche med curry och salt. Bjud såsen till linsgrytan.

Scroll to Top