Du behöver
- 200 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1.5 dl fullkornsris
- 0.5 dl linser gröna
- 5 dl köttbuljong
- salt och peppar
- 100 g champinjoner färska
- 1 st röd paprika
Sås:
1 dl minifraiche
1 tsk curry
1 krm salt
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs jämnt smuligt i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
2
Tillsätt ris och linser. Späd med buljongen och låt allt puttra under lock ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Ansa och grovhacka svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs allt i lite matfett tills vätskan har kokat in. Rör ner det i linsgrytan.
4
Smaksätt minifraiche med curry och salt. Bjud såsen till linsgrytan.