Färsbiffar med lökröra

Du behöver 1 msk ströbröd 0.75 dl vatten 250 g köttfärs salt och peppar 1 tsk fransk senap 1 msk smör eller margarin Lökröra: 1...

Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 250 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk smör eller margarin

Lökröra:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung

Servera med:

potatismos
grönsaker kokta

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar och senap. Forma till fyra biffar och stek i dem i en stekpanna med smör.

2
Lökröra: Skala, dela löken på mitten och skiva den tunt. Fräs löken mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop någon minut.

3
Servera biffarna med lökröra, potatismos och kokta grönsaker.

Scroll to Top