Druvkyckling

Du behöver 900 g kyckling lårfilé av salt svartpeppar, rosmarinkvistar Sås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från stekningen 1 st apelsin...

Du behöver

  • 900 g kyckling lårfilé av
  • salt svartpeppar, rosmarinkvistar

Sås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong från stekningen
1 st apelsin pressad saft
2.5 dl vispgrädde
0.75 dl vermouth eller vitt halvtorrt vin
0.5 st apelsin rivet skal
salt och peppar

Garnera med:

vindruvor röda och gröna druvor, halverade
apelsinskivor
färsk rosmarin

Till servering:

ris
sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, svartpeppar och några kvistar rosmarin.

2
Stek i mitten av ugnen, i ca 25 minuter. Sila buljongen från stekningen och använd till såsen.

3
Sås: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljong, apelsinsaft, grädde och vermouth under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaksätt med rivet apelsinskal, salt och peppar.

4
Häll såsen i ugnsformen med lårfiléerna och garnera med vindruvor, apelsinskivor och rosmarin. Servera med kokt ris och sallad.

Scroll to Top