Du behöver
- 4 st äggulor
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl mjölk
- 0.75 dl blåbär frysta
- 4 msk strösocker
Garnera med:
blåbär
Ugn: 125º
Gör så här
1
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något. Vispa ner i äggsmeten.
2
Häll smeten i smorda portionsformar och grädda i vattenbad i 1 1/2 timme tills krämen stannat. Blanda bären med 1 msk av sockret.
3
Tryck ner bären mitt i bruléerna och låt kallna. Strö över ett tunt lager socker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen i 250º. Garnera med blåbär.