RECEPT FRÅN HJ

Citruskaka med vit choklad och marshmallows

Kakan är lätt och luftig eftersom den inte innehåller något smör.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
16 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Glasyr

  • 150 g vit choklad
  • 125 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • Garnera med

  • minimarshmallows
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör i apelsin- och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

2

Häll smeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta så att den inte bränner vid. Vispa ner chokladen i färskosten. Vispa grädde och florsocker och blanda med chokladsmeten.

4

Bred glasyren över kakan och strö på marshmallows. Skär kakan i rutor.


Recept