Citronmazarin-cupcakes

Du behöver 2 tsk finrivet citronskal 125 g smör 1.75 dl strösocker 150 g mandelmassa 4 msk mjölk 2 st ägg 1.25 dl vetemjöl Citronsmörkräm...

Du behöver

  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 125 g smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa
  • 4 msk mjölk
  • 2 st ägg
  • 1.25 dl vetemjöl

Citronsmörkräm

150 g smör
5 msk pressad citronsaft
6.5 dl florsocker
röd hushållsfärg

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör samman citronskal, smör och socker. Riv marsipanen och rör samman den med mjölken. Rör ner ­marsipanmassan i ­smöret och blanda väl. Rör i äggen, ett i taget, och blanda sist i mjölet.

2

Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna.

3

Citronsmörkräm: Vispa smör, citronsaft och florsocker fluffigt. Droppa i lite hushålls-färg. Spritsa muffinsen med en stjärntyll.

Scroll to Top