Citron- och örtfylld fläskfilé

Du behöver 2 st fläskfilé svensk, ca 1,2 kg 2 tsk salt 0.5 tsk vitpeppar nymald 2 pkt skinka Fyllning: 2 st citron strimlat och...

Du behöver

  • 2 st fläskfilé svensk, ca 1,2 kg
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar nymald
  • 2 pkt skinka

Fyllning:

2 st citron strimlat och hackat skal
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl örter t ex rosmarin, timjan, salvia, basilika, persilja

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.

2
Blanda fyllningen och fördela på köttet. Lägg samman och linda skivor av lufttorkad skinka runt om filéerna.

3
Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65º, ca 30 minuter. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.

4
Servera med äppelcidersås, lättkokta gröna bönor och broccoli, ugnsrostade bakpotatisklyftor och stekta äppelklyftor.

Scroll to Top