Du behöver
- 2 st fläskfilé svensk, ca 1,2 kg
- 2 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar nymald
- 2 pkt skinka
Fyllning:
2 st citron strimlat och hackat skal
2 st vitlöksklyftor hackade
1 dl örter t ex rosmarin, timjan, salvia, basilika, persilja
Ugn: 175º
Gör så här
1
Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.
2
Blanda fyllningen och fördela på köttet. Lägg samman och linda skivor av lufttorkad skinka runt om filéerna.
3
Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65º, ca 30 minuter. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
4
Servera med äppelcidersås, lättkokta gröna bönor och broccoli, ugnsrostade bakpotatisklyftor och stekta äppelklyftor.