Chokladtryffel med clementinsås

Du behöver 200 g mörk choklad 3.5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad 250 g vit choklad 25 g smör Clementinsås: 2 dl pressad apelsinsaft ca...

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g vit choklad
  • 25 g smör

Clementinsås:

2 dl pressad apelsinsaft ca 2 apelsiner
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 st clementin

Garnera med:

physalis

Gör så här

1
Pensla en rund form, 15 cm i diameter, med olja och klä den med plastfolie.

2
Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 1/2 dl av grädden. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Häll chokladgrädden i formen och låt stå i kylen för att stelna, ca 1 timme.

3
Hacka mjölkchokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt mjölkchokladen och rör om tills den smält. Häll den försiktigt i formen och låt stå i kylen för att stelna, 1 timme.

4
Hacka den vita chokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt den vita chokladen och smör, och rör om tills det är en slät smet. Häll smeten i formen och låt formen stå i kylen eller frysen över natten.

5
Clementinsås: Koka ihop apelsinsaft och socker och red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Skala clementinerna med kniv så att det vita kommer bort. Skiva clementinerna och lägg dem i lagen.

6
Skär chokladtryffeln i bitar, värm kniven i rinnande varmt vatten så går det lättare. Lägg upp på tallrikar med clementin och sås och garnera med physalis.

Scroll to Top