RECEPT FRÅN HJ

Chokladtryffel med clementinsås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g vit choklad
  • 25 g smör
  • Clementinsås:

  • 2 dl pressad apelsinsaft ca 2 apelsiner
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 st clementin
  • Garnera med:

  • physalis

Gör så här

1
Pensla en rund form, 15 cm i diameter, med olja och klä den med plastfolie.
2
Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 1/2 dl av grädden. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Häll chokladgrädden i formen och låt stå i kylen för att stelna, ca 1 timme.
3
Hacka mjölkchokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt mjölkchokladen och rör om tills den smält. Häll den försiktigt i formen och låt stå i kylen för att stelna, 1 timme.
4
Hacka den vita chokladen. Koka upp 1 dl av grädden. Tillsätt den vita chokladen och smör, och rör om tills det är en slät smet. Häll smeten i formen och låt formen stå i kylen eller frysen över natten.
5
Clementinsås: Koka ihop apelsinsaft och socker och red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Skala clementinerna med kniv så att det vita kommer bort. Skiva clementinerna och lägg dem i lagen.
6
Skär chokladtryffeln i bitar, värm kniven i rinnande varmt vatten så går det lättare. Lägg upp på tallrikar med clementin och sås och garnera med physalis.

Recept