RECEPT FRÅN HJ

Chokladrutor deluxe

Chokladrutorna deluxe har både glasyr och topping av mörk och ljus choklad.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

    Sockerkaka

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3.5 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 2.5 dl gräddfil
  • 7 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr

  • 250 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Garnera med

  • 50 g ljus choklad
  • 50 g vit choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör i gräddfilen.

2

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten.

3

Bred ut smeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt ­kakan svalna.

4

Glasyr: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör då och då. Bred glasyren över kakan. Låt stelna.

5

Skär kakan i rutor och doppa i chokladen. Låt stelna.

6

Garnering: Smält ljus och vit choklad var för sig över vattenbad. Ringla över kakorna. Låt stelna.


Recept