RECEPT FRÅN HJ

Chokladlöv

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.25 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 0.5 st ägg
  • Garnera med:

  • 0.5 st ägg
  • mandel hackad
  • pärlsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, kakao och vaniljsocker. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2
Kavla ut degen 2–3 mm tjock och ta ut eklöv med kakmått. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Grädda i 6 minuter.

Kommentar:
Vispa ihop eller skaka ihop ägget i redningsbägare så är det lätt att dela.

Recept