Du behöver
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad
- 300 g ljust muscovadosocker
- ägg
- 2 dl vetemjöl
Maräng
äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk majsstärkelse
1 dl kakao
Garnera med
150 g hallon
2 dl vispgrädde
citronmeliss
Ugn: 180 º
Gör så här
Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smält smör och choklad i bitar i en kastrull under omrörning. Tillsätt muscovadosocker och rör tills det löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt äggulor och mjöl.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner någon matsked i chokladsmeten, fortsätt sedan med att vända ner alla äggvitor.
Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter.
Vispa äggvitorna till marängen. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vänd ner vaniljextrakt, majsstärkelse och kakao.
Ta ut kakan ur ugnen och täck med maräng. Grädda i 25 minuter. Låt svalna innan servering. Garnera med vispad grädde, hallon och citronmeliss. Servera gärna med extra grädde och bär.