Chokladkaka med maräng

Du behöver 250 g smör 250 g mörk choklad 300 g ljust muscovadosocker ägg 2 dl vetemjöl Maräng äggvitor 2.5 dl strösocker 2 tsk vaniljextrakt...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 300 g ljust muscovadosocker
  • ägg
  • 2 dl vetemjöl

Maräng

äggvitor
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk majsstärkelse
1 dl kakao

Garnera med

150 g hallon
2 dl vispgrädde
citronmeliss

Ugn: 180 º

Gör så här

1

Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smält smör och choklad i bitar i en kastrull under omrörning. Tillsätt muscovadosocker och rör tills det löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt äggulor och mjöl.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner någon matsked i chokladsmeten, fortsätt sedan med att vända ner alla äggvitor.

3

Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter.

4

Vispa äggvitorna till marängen. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vänd ner vaniljextrakt, majsstärkelse och kakao.

5

Ta ut kakan ur ugnen och täck med maräng. Grädda i 25 minuter. Låt svalna innan servering. Garnera med vispad grädde, hallon och citronmeliss. Servera gärna med extra grädde och bär.

Scroll to Top