Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl vita chokladknappar
Frosting:
75 g smör mjukt
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
5 st hallon tinade
Garnera med:
hallon
Ugn: 175º
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner i smeten.
2
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten tillsammans med chokladknapparna.
3
Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
4
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Vispa i färskost och hallon. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen. Garnera med hallon.