Chokladbiscotti med apelsin

Italienska chokladskorpor med en fyllig smak av apelsin.

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk apelsinskal rivet
  • 2 st ägg små
  • vetemjöl ca 6 dl
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grovhacka chokladen. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i apelsinskal, ägg och mjölet som blandats med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist i chokladen.

2
Dela degen i 6 bitar och forma till ganska smala rullar som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan.

3
Grädda mitt i ugnen, knappt 15 minuter. Låt svalna, ca 15 minuter. Skär längderna med vass kniv i lite sneda smala bitar. Vänd snittytorna uppåt och grädda, ca 10 minuter. Låt kallna.

Scroll to Top