Du behöver
- 100 g mörk choklad
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk apelsinskal rivet
- 2 st ägg små
- vetemjöl ca 6 dl
- 1 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Grovhacka chokladen. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i apelsinskal, ägg och mjölet som blandats med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist i chokladen.
2
Dela degen i 6 bitar och forma till ganska smala rullar som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan.
3
Grädda mitt i ugnen, knappt 15 minuter. Låt svalna, ca 15 minuter. Skär längderna med vass kniv i lite sneda smala bitar. Vänd snittytorna uppåt och grädda, ca 10 minuter. Låt kallna.