Chilikycklingklubbor med bakad sötpotatis

Du behöver 4 st kycklingklubbor 1 kg sötpotatisar Glaze 0.5 dl vatten 2 msk flytande honung 1 msk ketchup 1 st riven vitlöksklyfta 1 tsk...

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 kg sötpotatisar

Glaze

0.5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 msk ketchup
1 st riven vitlöksklyfta
1 tsk kinesisk soja
0.5 tsk salt
0.5 tsk chiliflakes

Sweet corn fry

250 g fryst tinad majs
1 msk neutral olja
0.5 tsk salt

Servera med

4 msk crème fraîche
4 msk rostad lök

Gör så här

1

Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.

2

Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen cirka 45 minuter. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.

3

Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.

4

Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.

Scroll to Top