RECEPT FRÅN HJ

Chilikycklingklubbor med bakad sötpotatis

Av . Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 kg sötpotatisar
  • Glaze

  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk ketchup
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Sweet corn fry

  • 250 g fryst tinad majs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med

  • 4 msk crème fraîche
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

1

Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.

2

Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen cirka 45 minuter. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.

3

Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.

4

Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.


Recept