RECEPT FRÅN
Chilikycklingklubbor med bakad sötpotatis
Av Danielle Brookes och Sara Begner. Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 1 kg sötpotatisar
- 0.5 dl vatten
- 2 msk flytande honung
- 1 msk ketchup
- 1 st riven vitlöksklyfta
- 1 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk chiliflakes
- 250 g fryst tinad majs
- 1 msk neutral olja
- 0.5 tsk salt
- 4 msk crème fraîche
- 4 msk rostad lök
Glaze
Sweet corn fry
Servera med
Gör så här
1
Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
2
Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen cirka 45 minuter. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.
3
Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
4
Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.