Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 1 kg sötpotatisar
Glaze
0.5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 msk ketchup
1 st riven vitlöksklyfta
1 tsk kinesisk soja
0.5 tsk salt
0.5 tsk chiliflakes
Sweet corn fry
250 g fryst tinad majs
1 msk neutral olja
0.5 tsk salt
Servera med
4 msk crème fraîche
4 msk rostad lök
Gör så här
Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen cirka 45 minuter. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.
Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.