Vegetarisk chili con ­aubergine

En lättlagad chili med aubergine, paprika, tomat och värmande kryddor. Auberginen får utgöra vegofärsen. En perfekt vardagsrätt för dig som vill äta lite grönare.

4 portioner

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • 1 finhackad rödlök
  • ½ finhackad röd chili
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 paket krossade tomater, 400 g
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
  • ½ msk paprika
  • ½ msk malen spiskummin
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 paket bönor, t ex blandade vita
  • 1 msk honung
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

bön- eller grönsakspasta

Gör så här

1

Riv auberginen grovt. Fördela den på en bricka och strö över saltet. Låt stå i 5 minuter. Häll av vätskan.

2

Fräs auberginen under omrörning i het olja i en stekgryta. Kärna ur och tärna paprikorna.

3

Vänd ner paprikor, lök, chili, vitlök och tomatpuré i grytan. Rör om och låt puttra i 3–4 minuter.

4

Tillsätt krossade ­tomater, körsbärstomater, kryddor, fond och vatten. Sjud på svag värme ­i 10–12 minuter.

5

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner i grytan tillsammans med honung, persilja, salt och peppar.

6

Servera med bön- eller grönsakspasta.


Kommentar:
Vill du göra chili con carne istället för vår vegetariska variant? Byt ut auberginen mot 400 g valfri färs.
Scroll to Top