4 portioner
Du behöver
- 1 stor aubergine
- ½ tsk salt
- 1 ½ msk olivolja
- 1 röd paprika
- 1 gul eller orange paprika
- 1 finhackad rödlök
- ½ finhackad röd chili
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 1 paket krossade tomater, 400 g
- 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
- ½ msk paprika
- ½ msk malen spiskummin
- 2 msk grönsaksfond
- 1 ½ dl vatten
- 1 paket bönor, t ex blandade vita
- 1 msk honung
- 3 msk finhackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Servering
bön- eller grönsakspasta
Gör så här
1
Riv auberginen grovt. Fördela den på en bricka och strö över saltet. Låt stå i 5 minuter. Häll av vätskan.
2
Fräs auberginen under omrörning i het olja i en stekgryta. Kärna ur och tärna paprikorna.
3
Vänd ner paprikor, lök, chili, vitlök och tomatpuré i grytan. Rör om och låt puttra i 3–4 minuter.
4
Tillsätt krossade tomater, körsbärstomater, kryddor, fond och vatten. Sjud på svag värme i 10–12 minuter.
5
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner i grytan tillsammans med honung, persilja, salt och peppar.
6
Servera med bön- eller grönsakspasta.
Vill du göra chili con carne istället för vår vegetariska variant? Byt ut auberginen mot 400 g valfri färs.