Cheesecake med färska bär

Du behöver 5 st digestivekex 1.5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g smör eller margarin 1 st äggula Fyllning: 200 g färskost 1 3/4...

Du behöver

  • 5 st digestivekex
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 st äggula

Fyllning:

200 g färskost
1 3/4 l vispgrädde
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl blåbär

Garnera med:

bär blandade

Ugn: 175º

12 bitar

Gör så här

1
Krossa kexen i matberedaren. Tillsätt mjöl, socker, smör i tärningar och äggula, och kör ihop till en deg.

2
Tryck ut i en form med löstagbar kant och låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i 12 minuter.

3
Vispa färskost och hälften av grädden till en slät smet. Tillsätt resten av grädden, ägg, socker, vaniljsocker och blåbär, och vispa samman.

4
Häll i formen och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 30 minuter. Låt kallna och garnera med bär.

Scroll to Top