Du behöver
- 5 st digestivekex
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 g smör eller margarin
- 1 st äggula
Fyllning:
200 g färskost
1 3/4 l vispgrädde
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl blåbär
Garnera med:
bär blandade
Ugn: 175º
12 bitar
Gör så här
1
Krossa kexen i matberedaren. Tillsätt mjöl, socker, smör i tärningar och äggula, och kör ihop till en deg.
2
Tryck ut i en form med löstagbar kant och låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i 12 minuter.
3
Vispa färskost och hälften av grädden till en slät smet. Tillsätt resten av grädden, ägg, socker, vaniljsocker och blåbär, och vispa samman.
4
Häll i formen och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 30 minuter. Låt kallna och garnera med bär.