RECEPT FRÅN HJ

Cheesecake med färska bär

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 5 st digestivekex
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 st äggula
  • Fyllning:

  • 200 g färskost
  • 1 3/4 l vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl blåbär
  • Garnera med:

  • bär blandade
  • Ugn: 175º

    12 bitar

Gör så här

1
Krossa kexen i matberedaren. Tillsätt mjöl, socker, smör i tärningar och äggula, och kör ihop till en deg.
2
Tryck ut i en form med löstagbar kant och låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i 12 minuter.
3
Vispa färskost och hälften av grädden till en slät smet. Tillsätt resten av grädden, ägg, socker, vaniljsocker och blåbär, och vispa samman.
4
Häll i formen och grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 30 minuter. Låt kallna och garnera med bär.

Recept