Cannelloni

Kanske lite bökigt, inte så svårt, men ack så gott! Jag säger bara ? mer cannelloni åt folket!

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan 390 g
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano eller 1 msk färsk oregano
  • 80 g babyspenat
  • 200 g lasagneplattor

Bechamelsås:

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl krossade tomater
100 g fetaost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Klicka i tomatpuré och fräs någon minut till.

2
Hacka kronärtskockshjärtana och lägg i pannan tillsammans med fond och vatten. Koka ihop i 10 minuter och smaka av med salt, peppar och oregano. Vänd i spenat.

3
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjöl och späd med mjölk under omrörning. Koka upp och koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Blanda i krossade tomater.

4
Lägg ut lasagneplattorna och lägg fyllning längs ena kanten. Rulla ihop och lägg rullen med skarven ner i en smord ugnsfast form. Täck med bechamelsåsen och strö över smulad fetaost. Obs! Pastarullarna måste vara helt täckta med sås, annars blir de torra. Gratinera i 30 minuter.

Scroll to Top