RECEPT FRÅN HJ

Bulgur med korvpytt

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl fullkornsbulgur
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 200 g lättkorv
  • 1 st röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör & rapsolja
  • Till servering:

  • 1 dl matyoghurt
  • Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med olja i någon minut. Lägg i bulgur och fräs runt. Späd med buljongtärning och vatten och sjud i 12 minuter under lock. Blanda i persiljan.
2
Strimla korv och paprika och dela svampen i kvartar. Fräs korven och grönsakerna i smör- & rapsolja. Servera korven och bulgurn med en klick yoghurt till.

Recept