RECEPT FRÅN HJ

Blåbärsfromage

Foto: Magnus Malmberg

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 1 st äggvita
  • 200 g blåbär knappt tinade
  • 2 dl lättyoghurt naturell
  • 1 msk sötningsmedel eller rörsocker strö
  • Garnera med:

  • blåbär
  • gräddfil
  • citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan till ett fast skum. Mixa bären i en matberedare eller mixer och häll i hälften av yoghurten.
2
Smält gelatinbladen på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen och blanda med resten av yoghurten. Tillsätt gelatinblandningen till blåbärssmeten. Rör i sötningen och den vispade vitan.
3
Fördela smeten i portionsglas och låt stå i kylen någon timme eller längre. Garnera med blåbär, gräddfil i klickar och citronmeliss.

Recept