RECEPT FRÅN HJ

Bakad lax med parmesantäcke

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • salt peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl parmesanost riven
  • Senapssås:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk senap grovkornig
  • 2 tsk honung
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • sockerärter
  • morot
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxfilén med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.
2
Blanda pressad vitlök, persilja och parmesanost, och strö över laxen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.
3
Senapssås: Rör ihop gräddfil, senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta sockerärter och kokta morötter (skurna på längden).

Recept