RECEPT FRÅN HJ

Bakad färskpotatis

Att baka färskpotatisen och servera på buffébordet är annorlunda och uppskattat.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
15 stycken

Du behöver

  • 15 st färskpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Topping:

  • 1 dl gräddfil
  • 40 g stenbitsrom
  • dill och gräslök
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Skrubba potatisen och torka den torr och "pricka" potatisarna med en gaffel. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Strö över salt. Tillaga i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna.
2
Skär ett kryss i varje potatis och tryck till så de öppnar sig. Lägg i en klick gräddfil och toppa med rom. Garnera med dill och gräslök.

Recept