RECEPT FRÅN HJ

Baguette med cevapcici och karamelliserad lök

Bitar av färsk och frasig baguette fylls med finstrimlad kål och kryddiga färsbiffar från Balkan, så kallade cevapcici. Toppa med karamelliserad lök, vitlöksyoghurt och Balkans alldeles egna paprikasås, ajvar.

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 100 g finstrimlad vitkål
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 st baguette
  • 1 dl ajvar relish
  • Cevapcici

  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 1.5 msk vegeta allkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Karamelliserad lök

  • 3 st strimlade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Vitlöksyoghurt

  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla ca 3 minuter. Blanda med färs, vitlök och kryddor till en smet. Klicka ut järpar på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Stek högt upp i ugnen ca 6 minuter.

2

Stek löken i smör tills den blir brynt. Strö över socker och stek ytterligare några minuter. Salta.

3

Blanda yoghurt och vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda vitkål och persilja.

4

Skär baguetten i fyra bitar och skär upp ena långsidan på bitarna. Bred vitlöksyoghurt och ajvar på baguetterna och fyll dem med vitkål, cevapcici och karamelliserad lök. Toppa gärna med lite extra yoghurt, ajvar och persilja.


Recept