Äppelmuffins med kolafrosting

I de fluffiga muffinsen gömmer sig bitar av kanelkryddat äpple. En ljuvlig frosting med kolasmak är kronan på verket!

14 stycken

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Frosting

200 g rumsvarmt smör
1 ⅔ dl ljust muscovadosocker
150 g färskost
2 tsk vaniljsocker
100 g karamelliserad mjölk

Garnering

karamelliserad mjölk
flingsalt

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.

2

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med socker och kanel.

3

Fördela smeten i formar, strö över äppelbitarna. Tryck ner dem lätt i smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

4

Vispa smör och socker fluffigt och krämigt med elvisp i 5 minuter. Vispa i färskost och vaniljsocker. Tillsätt karamelliserad mjölk lite i taget under vispning. Toppa muffinsen med krämen och ringla över lite extra karamelliserad mjölk. Strö över flingsalt.

Scroll to Top