RECEPT FRÅN HJ

Äppelmuffins med kolafrosting

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
14 stycken

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Frosting

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1.6 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g karamelliserad mjölk
  • Garnering

  • karamelliserad mjölk
  • flingsalt
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.

2

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med socker och kanel.

3

Fördela smeten i formar, strö över äppelbitarna. Tryck ner dem lätt i smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

4

Vispa smör och socker fluffigt och krämigt med elvisp i 5 minuter. Vispa i färskost och vaniljsocker. Tillsätt karamelliserad mjölk lite i taget under vispning. Toppa muffinsen med krämen och ringla över lite extra karamelliserad mjölk. Strö över flingsalt.


Recept