14 stycken
Du behöver
- 125 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl mjölk
- 2 äpplen
- 1 msk strösocker
- 1 tsk kanel
Frosting
200 g rumsvarmt smör
1 ⅔ dl ljust muscovadosocker
150 g färskost
2 tsk vaniljsocker
100 g karamelliserad mjölk
Garnering
karamelliserad mjölk
flingsalt
Ugn: 200°
Gör så här
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med socker och kanel.
Fördela smeten i formar, strö över äppelbitarna. Tryck ner dem lätt i smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Vispa smör och socker fluffigt och krämigt med elvisp i 5 minuter. Vispa i färskost och vaniljsocker. Tillsätt karamelliserad mjölk lite i taget under vispning. Toppa muffinsen med krämen och ringla över lite extra karamelliserad mjölk. Strö över flingsalt.