RECEPT FRÅN HJ

Äppelknyten med kanel

Ta vara på äppelskörden på bästa sätt. Våra enkla smördegsknyten fylls med goda äppelbitar, hackade valnötter och värmande kanel. Servera med råröd vaniljsås.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 2 st äpplen
  • 1.5 dl valnötter
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Pensling

  • ägg
  • pärlsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen och dela den i sex lika stora rutor.

2

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Hacka valnötterna grovt.

3

Blanda äppeltärningar med valnötter, socker, sirap, kanel och majsstärkelse.

4

Lägg en klick fyllning på varje smördegsruta.

5

Pensling: Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop. Pensla knytena med ägg och strö på pärlsocker.

6

Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Servera med vaniljsås.


Passar till:

Recept