Äppelkaka med solrosfrö

Du behöver 300 g smör 3 dl strösocker 5 st ägg 250 g kvarg 6.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 2.5 dl...

Du behöver

  • 300 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 250 g kvarg
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2.5 dl solrosfrön
  • 1 st äpple

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i kvarg.

2
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och 2 dl av solrosfröna och rör ner i smeten.

3
Häll smeten i två smorda och bröade formar, 1 1/2 l. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Stick ner i smeten.

4
Strö över resten av solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en sticka att kakan är klar.

Scroll to Top